Voor werkgevers

Als aannemer B&U bent u voor bouwkundig personeel vanaf MBO niveau bij Propylon aan het juiste adres. Propylon heeft ervaren, minder ervaren en net afgestudeerde bouwkundigen beschikbaar voor detachering en bemiddelt jaarlijks vele bouwkundigen op basis van werving & selectie.

Propylon selecteert vanuit de eigen bouwkundige achtergrond kandidaten op basis van vele competenties. Van iedere kandidaat wordt door ons, na een uitgebreid kennismakingsgesprek, een profielschets gemaakt. Door onze landelijke werking hebben wij vaak kandidaten uit uw directe regio beschikbaar. In hoofdlijnen kunt u kiezen uit twee mogelijkheden, te weten: plaatsing van een kandidaat via detachering of via werving & selectie.

Propylon streeft ernaar maatwerk te leveren zodat er een succesvolle langdurige samenwerking ontstaat.

Detachering

Zoekt u tijdelijke versterking voor uw organisatie, of bent u op zoek naar een vaste medewerker, maar wilt u deze wat langer kunnen beoordelen alvorens een vaste arbeidsovereenkomst aan te gaan? Dan is detachering bij uitstek een geschikte manier om de juiste medewerker op de juiste plek te krijgen.

Bij detachering betaalt u alleen de gewerkte uren, dus niet tijdens ziekte of verlof. Na de detacheringperiode kan onze medewerker rechtstreeks bij u in dienst komen, indien beide partijen dit wensen en zonder extra kosten.

Propylon neemt op die manier een belangrijk deel van de zorg voor het personeel van u over. Werven, voorselectie, organiseren van gesprekken, administratieve werkzaamheden rondom salaris, ziekte en verlof, etcetera. Het is de zorg van Propylon.

Werving & selectie

Het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor een bepaalde vacature, waarbij een directe arbeidsovereenkomst tussen de kandidaat en de opdrachtgever tot stand komt, behoort ook tot de werkzaamheden van Propylon.

Via diverse kanalen, waaronder ook de diverse social media, worden kandidaten uitgenodigd te reageren op uw openstaande vacature. De kandidaten worden door ons geselecteerd op basis van een profielschets (die samen met u is vastgesteld). De geschikte kandidaat of kandidaten worden, na een ori├źnterend gesprek, vervolgens aan u voorgesteld. Als dit traject positief verloopt van beide kanten, is de weg vrij voor een arbeidsovereenkomst.