Project // Urban Interactive District

Amterdam

130 miljoen

87.000 m2

Met het Urban Interactive District (UID) wordt een impuls gegeven aan de transformatie van ArenAPoort. Deze transformatie heeft een positieve impact en aantrekkingskracht op zowel het gebied zelf als de directe omgeving: Amsterdam-Zuidoost en heel Amsterdam. Dit gebeurt door de ontwikkelcombinatie OMC, een samenwerking tussen Ballast Nedam Development en AM.

UID een gebied van 2,5 hectare vormt straks een district met woningen, kantoren, retail, food & beverage, een theater en een hotel. Veel aandacht is besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in het weefsel van het bestaande Arena-gebied. Vier clusters bestaande uit 9 bouwblokken vormen aantrekkelijke straten en pleinen waar bewoners, gebruikers en bezoekers elkaar ontmoeten.

4 bouwblokken

In totaal worden er 4 bouwblokken gerealiseerd met daarin circa 410 sociale huurwoningen, 540 vrije sector woningen, kantoren, horeca, een theater met 1.500 zitplaatsen, een poppodium en een hotel met 300 kamers. Tevens wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.
Ook werken aan soortgelijke projecten?

Doe een open sollicitatie en wij vinden jouw perfecte project!

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures.