Stebru, Oranjedak en Zoontjens maken spectaculair dakterras met uitzicht over Rotterdam

Het was een hele puzzel: het dakterras van studentenhuisvesting Our Domain in Rotterdam keurig en strak betegelen en alle luchtbehandelingskanalen op het dak uit het zicht laten verdwijnen. Maar het is gelukt, dankzij een intensieve samenwerking tussen Stebru, Oranjedak en Zoontjens én het gebruik van 80 centimeter hoge tegeldragers.
Studentenhuisvesting Our Domain in Rotterdam – ook bedoeld voor young professionals – is niet helemaal wat je van een studentenflat zou verwachten: geen stinkende afwas in de centrale keuken of oude fietsen op de gang, maar een nette receptie, strakke gangen, prachtige kamers, diverse sportfaciliteiten, een wasserette en zelfs een ontspanningsruimte. De kamers en appartementen zijn volledig ingericht: een nieuwe bewoner hoeft alleen zijn bed op te maken en kleding in de kast te hangen. Een bijzonder gebouw dus op een bijzondere locatie, vertelt Gerard Blaak van bouwbedrijf Stebru: “Dit is het laatste stukje Rotterdam dat herbouwd wordt na het bombardement van 1940. Dat maakt het een heel uniek project. Die geschiedenis zie je ook terug in de gevel, daarop is namelijk een oude foto van voor 1940 geprojecteerd.”

Lees meer op: https://www.bouwwereld.nl/van-onze-partners/stebru-oranjedak-en-zoontjens-maken-spectaculair-dakterras-met-uitzicht-over-rotterdam/