Project // Stadswijk Hortus

Almere

200 miljoen

66.000 m2

Ontwikkelcombinatie Amvest/Dura Vermeer ontwikkelt de stadswijk 'Hortus' in Almere met de nieuwste groene technologie en innovaties. Het is een wereldwijd voorbeeld voor ‘Growing Green Cities’ in de toekomst. Met de inrichting van het Floriadeterrein werken de ontwikkelaars aan de toekomstige wijk waar 660 woningen worden gerealiseerd. Het is een autoluwe stadswijk aan het Weerwater in Almere, waar energie wordt opgewekt en circulariteit en innovatie centraal staan.

“Hortus is dé kweektuin op het gebied van duurzaam wonen. Ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk de laatste innovaties op het gebied van groene technologie toe te passen. Maar we kijken ook naar de mogelijkheden tot ‘bio-based’ bouwen, waarbij we werken met innovatieve materialen op basis van natuurproducten, zoals bijvoorbeeld houtbouw”, zegt Peter Krop, Directeur Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed. Wethouder Loes Ypma is enthousiast over de suggestie om de toekomstige wijk na de Floriade Expo 2022 ook officieel Hortus te noemen. Dit zal nog door het college van burgemeester en wethouders moet worden goedgekeurd.

Bij de aanleg is verder aandacht voor natuurlijke voeding. De wijk voorziet in stadslandbouw, boomgaarden, moestuinen, pluktuinen en biologische restaurants. Gezondheid wordt bevorderd door het autoluwe karakter en de ruimte voor bewegen, fietsen en rust. Hergebruik van energie en waterregulatie en circulair bouwen dragen bij aan een duurzaam woon- en leefmilieu.

Inmiddels is gestart met het bouwrijp maken van het gebied. In totaal zullen hier 600 woningen, 60 waterwoningen, een zorghotel, markthal en duurzame bedrijfsgebouwen gerealiseerd gaan worden met een totale oppervlakte van 66.000 m2.

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Doe een open sollicitatie en wij vinden jouw perfecte project!

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures.