Project uitgelicht: Transformatie kerk naar zorginstelling

De Heilige Familie kerk is in 1925 -1927 gebouwd naar ontwerp van de architecten J.Th.J. Cuypers en P. Cuypers in de stijl van het zakelijk expressionisme. Een stijl die wordt gekenmerkt door een strakke vormgeving en weinig ornamentiek. Het nu in slechte staat verkerende gebouw zal worden gerestaureerd en zo een bijdrage leveren aan de verbetering van de fysieke kwaliteit van de buurt. Na de verbouwing zal het centrale deel van de begane grond openbaar toegankelijk zijn en o.a. worden benut voor het organiseren van sociaal-culturele gebeurtenissen en informatiebijeenkomsten, zoals bv concerten , filmavonden en symposia. Verschillende specialistische zorg zal in het familiehuis worden geboden.

Verpleegkundig kinderdagverblijf

Een verpleegkundig kinderdagverblijf voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar, met een complexe somatische problematiek.

Kinderdagcentrum

In het kinderdagcentrum worden kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar behandeld. Het kinderdagcentrum is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke beperking, een (ernstige) ontwikkelingsstoornis of een stoornis in het autisme spectrum. Dit centrum zal straks zelfs een eigen verdieping krijgen.

Kinderzorg kliniek

De Kinderzorg kliniek, een zelfstandig multidisciplinair kindergezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind en zijn familie. Het is straks niet meer nodig om voor poliklinische zorg en dagbehandeling naar het ziekenhuis te gaan, want er zal een kinderarts in het familiehuis aanwezig zijn.

Verpleegkundig kinderzorghuis

Een verpleegkundig kinderzorghuis, waar vanaf volgend najaar kinderen en hun ouders terecht kunnen als stap tussen ziekenhuis en thuis. In een veilige kindvriendelijke omgeving kunnen ouders na een intensieve ziekenhuisopname van hun kind verpleegkundige handelingen leren zodat ouders met vertrouwen de zorg voor hun kind thuis zelf aan kunnen. Naast een logeerhuis kan het ook een hospice functie vervullen waar kinderen in de laatste fase van hun leven samen met ouders en broertjes en zusjes kunnen worden verzorgd.

Pastorie

In De Pastorie, behorende bij het Familiehuis, zullen appartementen worden gecreƫerd waar jongvolwassenen tussen de 16 en 23 jaar oud met een verstandelijke beperking beschermd kunnen wonen. Zij zullen betrokken worden binnen de wijk en in het Familiehuis met verschillende dagactiviteiten.

Vacature

Voor dit project zijn we op zoek naar een Werkvoorbereider Transformatie.

Iets voor jou? Neem contact op met Jeroen Meuldijk via [email protected].