Project uitgelicht: Op Dreef - Senior Projectleider Gezocht!

In Utrecht Overvecht ontwikkelen en bouwen we "Op Dreef". Dit markante, groene studentenwooncomplex bestaat uit 629 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000 vierkante meter aan publieke voorzieningen. Op Dreef sluit aan bij de Utrechtse ambitie van Healthy Urban Living. De vervlechting van stad en groen, Overvecht en Utrechtse binnenstad, student en wijkbewoner krijgt vorm in "Op Dreef".

Ideaal voor de Utrechtse student

De locatie, woningen en voorzieningen van Op Dreef sluiten naadloos aan op de wensen van de Utrechtse student. Het bouwblok ligt op de hoek van de levendige Brailledreef, op fietsafstand van het centrum en goed ontsloten met bus en trein. Het aanbod appartementen is gevarieerd: van zelfstandige appartementen met eigen faciliteiten als keuken en douche tot grotere studio's voor o.a. stellen en PhD-studenten. Ook komen er 20 woningen voor minder validen en 108 units gegroepeerd in woongroepen. De studenten kunnen tevens terecht in een modern ingerichte lounge en sfeervol ingerichte bibliotheek- en studieruimten. Bovendien heeft Op Dreef een filmzaal, sportfaciliteiten en twee wasbarren. En door de razendsnelle wifi-aansluiting past het gebouw perfect bij de hedendaagse student.

Ontworpen voor Healthy Urban Living

Studentenhuisvesting Op Dreef is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van zestien verdiepingen, voorzien van twee opengewerkte uitsneden die lucht en activiteit in de gevel brengen. Het ontwerp sluit aan op Healthy Urban Living: de ambitie van de gemeente Utrecht, waarin een gezonde lifestyle en onderlinge verbinding centraal staan. Dit komt onder meer tot uiting in de groene, getrapt oplopende buitenterrassen en diverse sportvoorzieningen zoals een bootcamp-track en fitnessruimte. Zij nodigen studenten uit tot een gezonde, actieve en sociale leefstijl. Grote ramen met Franse balkons, collectieve daktuinen en een prettige binnenplaats bieden een groene, lichte en gezonde woonomgeving. De publieke ruimten in de plint, zoals het restaurant met leerbedrijf, het innovatielab en de koffiebar met studielandschap en filmzaal slaan een brug tussen de studenten en de huidige bewoners van Overvecht.

Vacature

Voor dit uitdagende project zijn wij op zoek naar een Senior Projectleider.

Iets voor jou? Neem contact op met Katy den Engelse via [email protected].