Project uitgelicht: Hercuton bouwt 16,5 meter hoog voor De Eekhoorn (assistent uitvoerder gezocht!)

Hercuton heeft opdracht gekregen het nieuwe onderkomen van De Eekhoorn Dutch Furniture te realiseren. Het pand met een hoogte van maar liefst 16,5 meter wordt op het nieuwe Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn gebouwd.

Sterke groei

De Eekhoorn Dutch Furniture produceert en levert stoere, eigentijdse en aantrekkelijke (bouwpakket)meubelen. Deze producten zijn voor 95% uit voorraad leverbaar en worden verkocht in 25 landen via meer dan 1.500 online en offline verkooppunten. Vanwege sterke groei heeft het familiebedrijf besloten de huidige gefragmenteerde bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn onder te brengen in één modern en groot gebouw. Hierbij is bewust gekozen voor een A-locatie op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Drie bouwlagen

Het nieuwe distributiecentrum met Experience Center en kantoorfaciliteiten heeft een totaaloppervlakte van ca. 18.000 m2. Opvallend is de enorme hoogte van het gebouw. Verdeeld over 3 bouwlagen zijn in het pand respectievelijk opslag & expeditie, experience & productontwikkeling en kantoorruimtes voorzien. Het distributiecentrum bestaat uit 4 compartimenten welke elk 240 minuten brandwerend zijn.

Specialisme

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Zij zijn al vanaf het voortraject nauw bij het project betrokken waarbij direct uitgebreid gekeken is naar de logistieke stromen en het aantal palletplaatsen. Het hybride pand is opgebouwd vanuit een deels betonnen en een deels stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een 5 meter hoge betonnen plint. Er zijn 9 docks voorzien.

De Planning

Hercuton start begin januari met de heiwerkzaamheden. De oplevering vindt rond de bouwvak 2019 plaats.

Vacature

Voor dit unieke project zijn wij op zoek naar een Assistent Uitvoerder.

Iets voor jou? Neem contact op met Joost Vinkenvleugel via [email protected].