Interview: "Dit project is een geweldige uitdaging!"

"Dit kantorencomplex Scheepskwartier in Rotterdam met zijn 30.000 m2 vloeroppervlakte wordt getransformeerd naar 202 woningen", zegt Kees Breedveld. Hij is uitvoerder ruwbouw bij hoofdaannemer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht. Een kantorenpand met in totaal negen verdiepingen en een tweeverdiepingen diepe ondergrondse parkeergarage.

"Momenteel zijn we nog aan het slopen. Boven de grond wordt alles verwijderd. Enkel de betonvloeren en de kolommen van de parkeergarage blijven staan. Daarna beginnen we vanaf de begane grondvloer alles op te bouwen", zegt Kees terwijl hij een kijkje geeft in de omvang van het project.

Naast ABB Bouwgroep zijn de ontwikkelaars van het project DBOG en Trivestor Groep. Zij kochten deze betonnen kolos uit de zestiger jaren om er 202 appartementen te realiseren, variƫrend van citylofts tot vierkamer appartementen en rooftop penthouses. Naast de woningen bevat het gebouw een plint met ruimten voor ondernemers. De tweelaags parkeergarage blijft gehandhaafd. Het ontwerp van de transformatie is van RoosRos Architecten.

Aansprekende ligging

"Het hart van het gebouw wordt een vier etages hoog atrium, die zorgt voor ruimtelijkheid en licht. Elk appartement krijgt een Frans balkon. Het gebouw krijgt diverse daktuinen", geeft Kees inzicht in de bouwplannen: "Je ziet die ligging hier in het Scheepskwartier is fantastisch. De bewoners hebben straks een prachtig uitzicht over de stad."

Bijzondere uitdaging

"Ik heb het hier erg naar mijn zin", zegt Kees Breedveld die via Propylon aan het werk kwam bij de ABB Bouwgroep. "Ik had als ZZP'er een eigen bedrijf in de bouw. Propylon gaf me de keuzemogelijkheid uit enkele banen. Omdat ik woon in Oud Gastel heb ik bewust voor ABB uit Sliedrecht gekozen, een bedrijf uit mijn regio. En het is een familiebedrijf en dat merk je aan de sfeer en de omgang met elkaar. Zo'n groot project heb ik nooit eerder om handen gehad. Het is een uitdaging, maar wel een uitdaging waarvan ik iedere dag met plezier de handschoen oppak", lacht Kees Breedveld.