Nieuw initiatief promoot moderne bouwsystemen die bijdragen aan circulaire economie

Internationaal vastgoedbedrijf Home.Earth is in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Technische Universiteit van Denemarken een uitgebreid project gestart om een snellere acceptatie van nieuwe bouwtechnologie in de Europese vastgoedsector mogelijk te maken. Het doel is om nieuwe bouwsystemen te promoten die bijdragen aan een duurzame en circulaire economie. Het project, met de werktitel “Bridge the Gap”, is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Aase og Ejnar Danielsens Fond uit Denemarken.
De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot en wereldwijd is de bouw verantwoordelijk voor het gebruik van 40% van alle geproduceerde materialen. Sloop van oude gebouwen genereert ongeveer 35% van het afval wereldwijd. Het verlagen van de hoeveelheid CO2, het elimineren van bouwafval en het hoogwaardig herbruikbaar maken van materialen en bouwcomponenten zal een vergaand positief effect hebben op het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN.

Lees meer op: https://www.bouwwereld.nl/bouwkennis/nieuw-initiatief-promoot-moderne-bouwsystemen-die-bijdragen-aan-circulaire-economie/