Interview: "Via Propylon heb ik het plezier in mijn werk teruggevonden"

"Het is niet overdreven te zeggen dat ik via Propylon een nieuwe uitdaging heb gevonden" zegt Thomas Meulendijks, meewerkend uitvoerder bij Bouwbedrijf Van Grunsven in Erp.

Als we Thomas spreken is het tegen vijven in de middag en heeft hij net weer een werkdag erop zitten: "Ik heb het erg naar mijn zin bij Bouwbedrijf Van Grunsven in Erp", zegt hij.

Tweeƫndertig is hij nu en sinds hij op zijn zestiende koos voor de LTS, heeft Thomas stevige stappen gezet binnen de bouwwereld. Na een opleiding tot timmerman werd hij voorman-timmerman en hulpuitvoerder om vervolgens op te klimmen tot zelfstandig uitvoerder. Maar sfeer en een leuke omgang onder collega's is erg belangrijk om elke dag weer gemotiveerd te zijn en goed te presteren. Thomas vond het begin dit jaar dan ook het moment om opnieuw opzoek te gaan naar een bedrijf waar hij die motivatie en onderlinge sfeer, uitdaging en een fijne werksfeer wel zou vinden.

Goede begeleiding van Propylon

Via internet kwam hij bij Propylon. De presentatie op de website sprak hem aan, die goede indruk kreeg een vervolg tijdens zijn kennismakingsgesprek met Joost Vinkenvleugel, consultant bij Propylon. "Het was een open en informatief gesprek. Propylon ging zo voortvarend te werk dat ik al enkele dagen later de keuze had uit meerdere opties. De functie van meewerkend uitvoerder bij Van Grunsven in Erp sprak me het meest aan. Een middelgroot bedrijf, waar een hele gezellige familiaire sfeer hangt. Dat bleek ook tijdens de kennismaking. Want na de kennismaking kreeg ik een rondleiding. De hele manier van omgang en benadering gaf me een heel goed gevoel", aldus Thomas.

Alleen niet voor mekaar gekregen

Thomas was erg blij met de aanpak en ondersteuning vanuit Propylon: "Zelf had ik natuurlijk nooit zo snel een andere baan gevonden en al helemaal niet de keuze gehad uit meerdere mogelijkheden. Dat is absoluut de verdiensten van Propylon", aldus Thomas. "Het waren allemaal gerespecteerde aannemers en aantrekkelijk banen die ze me voorlegden. Zij beschikken natuurlijk over korte lijnen met de aannemers, kennen de markt en hebben een zeer uitgebreid netwerk. Joost bereidde me ook heel goed voor op het gesprek bij Van Grunsven".

Goede klik met mijn collega's

"Met mijn collega's bij Van Grunsven heb ik een goede klik. Ik ben gastvrij in het team opgenomen en vervul nu de functie van meewerkend uitvoerder op een nieuwbouwproject van elf woningen in het Noord-Brabantse Boekel. Die combinatie van regelen, organiseren en toch ook fysiek meewerken en je oorspronkelijke vak uitoefenen bevalt me wel. Ik ga met plezier naar mijn werk", zegt Thomas.