Interview: "Propylon bood ons nog nóóit iemand aan, die we niet hebben uitgenodigd"

"Een absolute pré van Propylon is, dat ze altijd de juiste professionele mensen weten aan te bieden. Het is nog nóóit voorgekomen dat zij iemand aanboden, die wij niet voor een gesprek hebben uitgenodigd", zegt Martijn Jansen (41), HR Manager VolkerWessels Zuid.

Martijn is naast HR Manager van vier VolkerWessels vestigingen in Zuid-Nederland, (Stam + De Koning Eindhoven; Van de Ven bouw en ontwikkeling Tilburg; Van Agtmaal Oudenbosch en Van der Poel Terneuzen), tevens KAM-manager en voor het concern Hoofd Mobiliteitscentrum. De relatie tussen Martijn Jansen en Propylon bestaat al sinds 1998: "Mijn toenmalige directie wees me op de mogelijkheden en kwaliteiten van Propylon. Dat contact is altijd gebleven!"

Kennis van de bouw

"Propylon maakt het verschil omdat ze de bouwbranche beter kennen dan ieder ander bureau binnen de bouw en over voldoende technische kennis beschikken om altijd de juiste mensen te selecteren. Zij voelen feilloos aan wat wij nodig hebben", aldus Martijn.

Sterk fluctuerende branche

"De bouw is een projectenorganisatie en daarmee een sterk fluctuerende branche. Daarbij hoort een flexibel personeelsbestand. Binnen onze regio bedraagt deze ongeveer 20 procent. Niet alleen gedetacheerden en uitzendkrachten, maar ook ZZP'ers, payrollers en leerlingen in de bouw. Als personeelszaken kijken wij altijd een halfjaar tot jaar vooruit. Bij de invulling van die flexibele schil hebben wij Propylon hard nodig en zorgen zij altijd weer voor de juiste aanvulling".

Zorgvuldige selectie

"Als geen ander weten zij op zeer zorgvuldige wijze die zoektrajecten naar medewerkers invulling te geven. Alle mensen zijn zorgvuldig gescreend en persoonlijk benaderd. Voornamelijk betreft dit technisch opgeleid midden- en hoger kaderpersoneel, zoals projectmanagement en uitvoering, inkoop en calculatie, werkvoorbereiding en kopersbegeleiding."

"Ook in deze tijd waarin de krapte op de arbeidersmarkt aanwezig is, weten ze altijd weer de juiste mensen te vinden, met als grootste pré dat ze zelf uit de bouw komen en weten welke personeelsbehoeften aannemers hebben. Daarmee maken ze wel heel duidelijk het verschil", aldus Martijn Jansen.