Interview: "Mijn hart ligt duidelijk in de bouw"

Tien jaar werkte hij als werkvoorbereider onderhoud voor verschillende woningcorporaties in de regio Amsterdam. Echter de crisis binnen de bouwwereld maakte in 2014 een einde aan dat dienstverband. Een eigen taxibedrijf bood hem en zijn gezin tijdelijk inkomen. Toen echter Propylon hem de mogelijkheid bood om als calculator in de bouw terug te keren, nam hij die uitdaging met beide handen aan. Het verhaal van de 43-jarige David Nakargachew afkomstig uit Amstelveen.

Op 18-jarige leeftijd kwam David in 1993 als vluchteling uit Ethiopiƫ. Geboren in Addis Abeba, kwam hij zonder de rest van de familie, helemaal in zijn eentje naar Nederland. Maar het sterkte zijn karakter en de wil om te slagen. Tien jaar lang werkte hij als werkvoorbereider bij tal van woningcorporatie in de regio Amsterdam. "Het werk beviel me erg goed en ik was er volledig mee vertrouwd. Maar toen de crisis toesloeg was er geen plek meer voor me. Opnieuw aan het werk komen in de bouw was moeilijk in die periode. Met de verantwoordelijkheid voor vrouw en kinderen en de lasten van een hypotheek startte ik een eigen taxibedrijf. Maar het opbouwen van een eigen bedrijf is zeker in crisistijd geen sinecure. Toen die voorbij was, heb ik met heel veel plezier het aanbod van Propylon aangenomen om weer terug te keren in de bouw. Ik merk dat daar toch veel meer mijn hart ligt en een vaste baan geeft meer zekerheid en minder stress."

Calculator/werkvoorbereider

"Ik werk nu als calculator bij Aannemingsbedrijf De Combi. De functie van calculator is weliswaar helemaal nieuw voor me, maar met medewerking van collega's wist ik me in te werken. Het was vooral wennen om te gaan met de voor mij vreemde software. Anders dan ik bij de woningcorporatie gewend was. Toch is de ervaring die ik opdeed binnen de woningcorporaties een meerwaarde bij mijn dagelijks werk. Vanuit het bouwbedrijf zit ik nu aan de andere kant van de tafel. Met de tien jaar ervaring binnen een woningcorporatie kan ik me beter verplaatsen in hun visie. Wat de toekomst betreft wil ik samen met Propylon de mogelijkheid onderzoeken om een combinatie-functie van calculator/werkvoorbereider te vervullen, waardoor ik mijn ervaring nog beter kan benutten. Dat zou mogelijk ook binnen De Combi kunnen, dat moeten we nog bekijken."

Allround bouwbedrijf

Aannemersbedrijf De Combi is een allround bouwbedrijf, dat zowel nieuwbouw renovatie als onderhoud verzorgt. 'Bouwen op basis van maatwerk', is het belangrijkste uitgangspunt in hun visie. Dit is duidelijk terug te vinden in de bedrijfsstructuur en in de werkwijze. Aan de hand van een klantgerichte missie en visie bouwt De Combi vanuit de speerpunten: kwaliteit, betrouwbaarheid en kostenbeheersing. Uitgangspunt daarbij is het bouwen aan langdurige relaties."

Enthousiast team

David: "Die uitgangspunten zijn ook terug te vinden in mijn dagelijks werk. Ik werk met een team van enthousiaste, kwalitatieve en vakbekwame medewerkers. Wij bieden een totaalconcept van ontwikkeling tot creatie en uitvoering en verzorgen reparatie- en mutatie onderhoud, planmatig onderhoud en renovatiewerkzaamheden. Ook realiseren we verbouwingen van zowel woningen als bedrijfspanden."

Ambities

"Ja, ik ben bijzonder blij met mijn terugkeer in de bouw en hoop met een extra stap richting mijn functie als werkvoorbereider/ calculator nog jarenlang werkzaam te mogen zijn in de bouw", aldus David Nakargachew.