Interview: "In mijn job als wooncoach komen twee studies samen"

Na haar Hbo-opleiding Bouwkunde volgde Anne de Munck uit 's Gravenzande een opleiding tot makelaar. Nu combineert ze elementen uit beide studies in haar functie als wooncoach bij stedelijk ontwikkelaar en bouwer ERA Contour.

In 2012 rondde Anne de Munck haar hbo-studie Bouwkunde in Rotterdam met succes af. Ze ging aan het werk bij een projectontwikkelingsbureau, maar koos er al snel voor om alsnog een opleiding tot makelaar te volgen. Die aanvulling komt haar nu goed van pas. Sinds juni van dit jaar werkt Anne via Propylon als wooncoach bij ERA Contour. " Propylon heeft mij benadert nadat ik op een vacature had gesolliciteerd. Vanaf dat moment zijn zij voor mij opzoek gegaan naar een passende functie."

Wooncoach

"In mijn huidige functie als wooncoach voel ik me erg thuis. Voor veel mensen is het kopen van een woning toch een spannend gebeuren. Ze willen de woning graag ook hun eigen karakter meegeven en qua indeling aanpassen aan de omvang en wensen van hun gezin. Ik ondersteun hen daarbij, zowel bij indelingsaanpassingen als bij kleinere wijzigingen. Ook ben ik hun vraagbaak tijdens de uitvoering. Zo organiseren we ook kijkdagen waarop de kopers de woning kunnen bezoeken en zien dat zaken die we hebben afgesproken daadwerkelijk zijn uitgevoerd."

Nauw betrokken bij de uitvoering

"Wat mij aanspreekt in de functie is dat je veel contact hebt met mensen, maar ook veel overlegt met het uitvoeringsteam. Daarom vertoef ik met regelmaat een dag op de bouw om daar zaken af te stemmen met de uitvoering. Door kopers breed te informeren en goed te communiceren zijn ze gerustgesteld en door een goede communicatie kun je voor een deel die spanning van het kopen van een huis wegnemen door hen met regelmaat te informeren over de voorgang en te laten zien dat ze een woning krijgen zoals we dat hebben afgesproken", besluit Anne.