Interview: "In drie dagen tijd had ik een nieuwe baan"

Op maandag belde ik Propylon en nog dezelfde dag kreeg ik een telefoontje terug met de mededeling dat ze een baan voor me hadden", zegt Leen van de Heuvel (59) en al sinds zijn zeventiende werkzaam in de bouw.

"Ik begon op mijn zeventiende als timmerman, werd uitvoerder, vervolgens projectleider. In de crisisjaren ging het mis en heb twee jaar thuis gezeten. Dat was geen pretje. Maar ik heb nooit opgegeven. In die periode stond ik wel bij tien detacheringbureaus ingeschreven. Opvallend, maar Propylon was het enige bureau dat regelmatig contact opnam en vroeg hoe het met me ging en of ik nog beschikbaar was", zegt Leen van den Heuvel, die nu uitvoerder bij Aannemingsbedrijf Nico de Bont, gespecialiseerd in renovatie en restauratie.

Zelf een keer bellen

"Toen de crisis in de bouw voorbij was, dacht ik: "Ik moet zelf een keer bellen, wie weet. Gezien mijn leeftijd had ik wel mijn twijfels. Maar wat gebeurde? Terwijl ik een van de accountmanagers aan de lijn had, hoorde ik iemand tegenover haar zeggen: "Ik heb iets voor die meneer. Nog dezelfde middag werd ik teruggebeld en al de volgende ochtend zat ik aan tafel bij Nico de Bont. Eén dag later was alles geregeld en had ik werk. Fantastisch toch! Ik zeg dit niet om een mooi verhaal op te hangen, maar Propylon heeft me echt top geholpen."

Renovatie Maastunnel Rotterdam

"Ik werk nu op het project Renovatie Maastunnel in Rotterdam. Diverse TBI-bedrijven, waar Nico de Bont toebehoort, zijn bij dat project betrokken. Als Nico de Bont verzorgen wij het volledig vervangen van de tegelwanden van de 1,3 km lange tunnel. Zo hebben we eerst aan één kant alle tegels afgehakt, het stucwerk verwijderd, want ook dat wordt vernieuwd en toen zijn we weer begonnen met de opbouw. Het stucwerk opgezet, afstandsbouten geplaatst om vervolgens de tegels te verlijmen. Aan het landsdeel wordt enkel nieuw stucwerk aangebracht. Wanneer de eerste fase binnenkort klaar is, starten we met de 700 meter lange fiets- en voetgangerstunnel. Daar zijn we zeker nog een jaar mee bezig."

Het bevalt me prima

"Ja, het bevalt me prima! Het is na twee jaar thuis te zitten heerlijk om er weer bij te horen en samen met collega's iets moois te creëren. Je hoort ik heb het erg naar mijn zin, en is het erg als ik zeg dat ik door Propylon fantastisch ben geholpen? Ik ben ze daar dan ook erg dankbaar voor", besluit Leen van den Heuvel