Interview: "Ik leer veel van de praktijk"

"Na mijn studie MTS-Bouwkunde die ik vorig jaar met succes afrondde, wilde ik natuurlijk graag mijn kennis in praktijk brengen en aan de slag in de bouw", zegt Maxim Snel, 23 jaar en momenteel aan het werk als assistent-uitvoerder bij RIZ Bouw uit IJsselstein.

"Al mailend kwam ik bij toeval uit bij Propylon. We hadden een goed gesprek waarin ik kenbaar maakte aan het werk te willen. Stilzitten past niet bij me. Al na twee dagen had ik het eerste voorstel en binnen vier dagen werden me nog twee mogelijkheden geboden. Het is uiteindelijk RIZ Bouw geworden, omdat dat bedrijf me het meest aansprak. De kennismaking was een open en informatief gesprek, waarin precies werd verteld wat van me verlangd werd en wat ik ging doen. De man die me begeleidde kwam bij me uit de buurt, dat helpt natuurlijk ook altijd", zegt Maxim.

Assistent-uitvoerder

"Ik ben nu aan het werk als assistent-uitvoerder op een nieuwbouwproject in Berkel en Rodenrijs. De bouw van 29 woningen en 18 appartementen. Het werk is heel afwisselend en varieert van het ondersteunen in de uitvoering zoals met metselen tot het uitrekenen van materialen. Heel afwisselend.", aldus Maxim Snel

Mooi bedrijf met goede structuur

"RIZ Bouw is een goed bedrijf en met een structuur die me aanspreekt. Hun organisatie zit heel goed in elkaar. Op de bouw is altijd één aanspreekpunt. De uitvoerder waar ik mee samenwerk is van alle afspraken op de hoogte. Hij zorgt met het hele team van medewerkers voor een juiste voorgang en afstemming met partijen. Iedereen is erg betrokken en draagt een goed verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb goede contacten met iedereen, zowel hier op de bouw als bij de werkvoorbereiding."

Leren van de praktijk

"En ik leer hier veel van, want de praktijk is toch altijd weer anders dan de theorie van school. Maar daarom heb ik collega's die me daar heel goed bij helpen. We zijn natuurlijk nog pas gestart met dit project en hebben de eerste twee woonblokken van in totaal zeven woningen in uitvoering. De funderingen zijn bijna klaar en dan kunnen we naar boven. Dus ik zit hier lekker en heb er veel plezier in", lacht Maxim Snel.