Geprinte betonelementen gedragen door superslanke balkonplaten en betonnen frames

De Wadden & De Duinen aan de Baskeweg in Den Helder is klaar voor de toekomst. Het renovatieproject is de grootste toepassing van 3D geprint beton in Nederland. Over de markante golvende balkonschermen is al heel wat gezegd en geschreven. Maar even zo interessant is het verhaal achter deze in beton geprinte schermen. Hoe veranker je de relatief zware en dubbelgekromde schermen en vergroot je tegelijkertijd de buitenruimtes? Ook dat was een behoorlijke uitdaging.
De metamorfose van de twee gedateerde galerijflats uit de jaren ’70 is zowel bouwtechnisch als esthetisch zeer opmerkelijk. De 154 woningen zijn dankzij de gevelrenovatie weer helemaal klaar voor de volgende levensfase. Bewoners genieten van hoogwaardig geïsoleerde gevels, grotere balkons én de unieke nieuwe esthetica. Want een mooi gebouw dat wordt gekoesterd, niet in het minst door haar bewoners, is per definitie een duurzaam gebouw, is de stellige overtuiging van Kokon architecten.

Lees meer op: https://www.bouwwereld.nl/methoden-en-technieken/geprinte-betonelementen-gedragen-door-superslanke-balkonplaten-en-betonnen-frames/