Project // De Caap

Capelle a/d IJssel

203 miljoen

198.000 m2

Rivium in Capelle aan den IJssel zal in de komende tien jaar transformeren van een bedrijventerrein naar een aantrekkelijk gemengd woon- en werkgebied met zo’n 5.000 woningen. Hiermee krijgt Capelle aan den IJssel een krachtig stedelijk elan, met meerwaarde voor de regio. Als startschot is de planning om te starten met De Caap: een duurzaam, levendig en groots gebouw dat de voorwaarden creëert voor een bruisende woonwijk. Met een hoogte van 160 meter, zo'n 1.700 woningen en veel voorzieningen is De Caap de kickstarter van de gebiedsontwikkeling.

Het nieuwe gebouw maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling en transformatie op het Rivium, zegt Jeroen de Willigen, creatief directeur bij De Zwarte Hond. ,,In het gebouw is op de begane grond ruimte voor bijvoorbeeld een supermarkt, een restaurant, een huisarts en plekken waar je kunt werken. Daarmee zijn er vanaf dag één voorzieningen in de wijk. En er komt een parkeergarage voor de bewoners.’’

Toren

,,Als je over de Van Brienenoordbrug aan komt rijden, zie je de toren boven de rest van het gebied uitsteken. Als een soort markering’’, vertelt De Willigen enthousiast. ,,Van dichtbij gaat het juist om de levendigheid op straat.’’ In De Caap komen zowel kleine appartementen vanaf 30 vierkante meter, als grote tot 120 vierkante meter. Het betreft zowel huur als koop. Het voorlopig ontwerp is recentelijk gepresenteerd aan de gemeente.

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Doe een open sollicitatie en wij vinden jouw perfecte project!

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures.