Project // Amsterdam Logistic Cityhub

Amsterdam

160 miljoen

180.000 m2

In de haven van Amsterdam wordt een uniek en veelzijdig logistiek centrum gerealiseerd die moet gaan zorgen voor een duurzame oplossing voor het groeiende logistieke probleem van de stad. Het gebouw zal naast opslagruimte (125.000 m2) ook ruimte gaan bieden aan kantoren (10.000 m2) en parkeergelegenheid (45.000 m2). Het gebouw zal voorzien worden van 175 loading docks en krijgt een grote 'urban garden' van 4.000 m2. Het project wordt gerealiseerd door een bouwcombinatie met daarin Visser & Smit Bouw, Systabo en Bouwbedrijf Wessels Rijssen.

Logistiek en duurzaamheid

De initiatiefnemers in Amsterdam Logistic Cityhub geloven in een toekomst waarin het vervoer over ‘the last mile’ en in hoogstedelijke gebieden veel efficiënter en zonder emissie kan. Steden willen immers af van CO2-uitstoot en zoeken naar methoden om de veiligheid en de leefbaarheid binnen hun grenzen te verbeteren.

Met ALC wordt daarom niet alleen een gebouw geïntroduceerd, maar een integraal logistiek concept voor de stad Amsterdam, waarbij alle mogelijke vervoersstromen en manieren van transport worden gebundeld en gecoördineerd. Met de ligging aan het water zien we grote mogelijkheden in de aanvoer en doorvoer van goederen over het grachtennetwerk van Amsterdam. Daarmee wordt het wegennet in en rond de stad ontlast.

De initiatiefnemers in ALC geloven dat synergie tussen gebruikers essentieel is. Levering van goederen kan simpelweg veel slimmer gebundeld worden. Dit zorgt voor minder mobiliteitsbewegingen in en naar de stad. Daarnaast is de samenwerking met onder meer de Port of Amsterdam en de Gemeente Amsterdam essentieel.

Het gebouw

De Amsterdam Logistic Cityhub krijgt een opslagruimte van 125.000 m2 voor warehousing en palletopslag. Rondom het gebouw worden 175 loading docks ingericht. Aan de waterzijde van het pand kan vervoer over het water worden ingezet. Ook wordt er ca. 10.000 m2 kantoorruimte beschikbaar gesteld. Er komt een hoogwaardig bedrijfsrestaurant, een parkeergarage en er wordt een urban garden van 4.000 m2 aangelegd.

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Doe een open sollicitatie en wij vinden jouw perfecte project!

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures.