Project // AFAS Experience Center

Leusden

90 miljoen

55.000 m2

Op een terrein van 44.000m2 in Leusden bouwt AFAS aan haar nieuwe hoofdkantoor. Het project heeft een totale aanneemsom van € 90 miljoen en zal als het klaar is zo'n 55.000m2 aan vloeroppervlak opleveren. Naast kantoren bevat dit gebouw ook een restaurant, theater en een 2-laags ondergrondse parkeergarage.

“Mensen die ons bezoeken krijgen straks zó'n waanzinnige indruk", zegt Ton van der Veldt, een van de twee founding fathers van boekhoudsoftwarebedrijf AFAS. "Als ze aan komen rijden zien ze de koepel van het theater al. Dan lopen ze door het gebouw, en denken ‘jeetje, wat is dit gaaf'."

Beleving staat centraal in het ontwerp. Voor zowel de klant, de medewerker als de bezoeker. Beleving, in combinatie met IT-innovatie, entertainment, educatie en werkplezier. Toekomstproof, gebaseerd op de veranderende manier van werken, leren en verblijven. Dura Vermeer, in juli 2017 geselecteerd als aannemer, noemt het niet voor niets een state-of-the-art-complex.

Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, tussengebouwen, een restaurant, een theater en een ondergrondse parkeergarage. Al deze gebouwen staan met elkaar in verbinding. Rondom wordt een parkachtige tuin aangelegd, inclusief een grote waterpartij en een heuvel waar mensen op kunnen zitten. De ondergrondse parkeergarage telt twee lagen en biedt plek aan 760 auto’s. Op het buitenterrein komen veertig parkeerplaatsen.

Het hoofdgebouw heeft een vloeroppervlakte van circa 8000 vierkante meter en is bedoeld voor de medewerkers van AFAS Software. Dit gebouw – met aan weerszijden twee ronde torens – bestaat uit vier verdiepingen; alleen de rechter toren heeft een vijfde verdieping.

Meer details over dit project kun je lezen op de projectwebsite: https://www.afasexperiencecenter.nl/

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Doe een open sollicitatie en wij vinden jouw perfecte project!

Ook werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures.